torsdag 30. juni 2011

Nytt RESERVESENTER iorden nå:-)

Klones internatbygg ligger på veien mot Lom, akkurat 700m fra brua(Vågå) og ligger på venstre side.

Her er det ca 22 sengeplasser på en og to-mannsrom til piloter fordelt på to etasjer. Det er to dusjer og to dasser i hver etg. pluss att det er en felles dusj i kjelleren.

Imorgen skal jeg se om vi kan få et stort kjøleskap i hver etg, det er et lite kjøkken i hver etg. og ei lita dagligstue i hver etg. Der blir kokemuligheter i hver etg, men ingen salg av frokost å drikke. Her må alle klare seg selv og late som dem er hjemme...

Det kan være lurt å ha med sovepose... Men imorra kommer all info etter eg har vært i møte med vaktmesteren kl. 08.00. Skal i tilegg høre om han kan få innstalert trådløst internett...
Her er bygningen sett fra nedsiden ved hovedveien, hit inn får kun minibussene kjøre. Vil tro man også kan sette opp telt her, men det får dere mere info imorra om. Her er hovedparkeringa hvor alle skal parkere. Ting må bæres ned i bygningen, det er ikke lov til å kjøre inn til bygningen. for av-og pålasting... Hovedbygninget sett fra hovedparkeringa. Det er også lov å campe med telt på plenen, men det skrår litt...

Oppdatering på Klones internatbygning kommer imorra utpå dagen, for booking send mail til: rikssenteret@gmail.com










Ny flom???

Igår ettermiddag tok eg å Tove turen til Larvik for å hente bakaksling til den hvite bussen, da var vannet såvidt begynt å duppe inn på det laveste på veien inn til senteret. Vi kom til Vågå igjen ca kl 16 idag og får beskjed av Werner Johannessen att det står vann på landinga.

Var bare å hive seg rundt å berge de hg-ene som låg nederst i garagen, og alt det andre som lå ute. Det er fan ikke til å tru, korsen i fan skal det gå i fremtida med Riksanlegget om det ikke blir hevet eller flyttet???
Her greier vi akkurat å kjøre inn, vannet stod godt på toppen av bildekket på det dypeste.



Her er ca kl. 17 idag etter vi hadde fått av bakakslingen... Werner og meg måtte plukke opp det som var begynt å "reke"(flyte) avgårde, og eg tar ingen sjanser, måtte bare bitte fast tribunen/lasterampa igjen. Sist rak det av flere plastbord og stoler, nå bar vi alt inn i garasjen...






Kommer nok en oppfølgningsblogg ikveld.



PS: Har fått opplyst att vi får leie klones til reservasenter, bilder og tekst kommer imorgen:-)









onsdag 29. juni 2011

Ungdomsuka over...

Det var ei ikke så bra værmelding for ungdomsuka, men pinadø fikk dem flydd hver dag under oppholdet med Fred Arne Fredriksen som leder.

Fred Arne kan opplyse om ca 150 flyturer fordelt på 50 timer tilsammen og ca 14 ungdommer som var innom iløpet av uka. Så til dere som satt hjemme å så på YR, skal man fly må man være på pletten der hvor ting skjer.
Her er noen av deltagerne på siste dagen for ungdomsgjenget...

Da må eg få skryte av Fred Arne, han dro ungdomman ut supertidlig og kom alltid sent hjem. Flystedene som ble brukt under uka var Vole, Salknappen, Blåhø og Juvass...


tirsdag 28. juni 2011

Værstasjon oppe å går på Vole...

Mister Fonn har nå fikset værstasjon oppe på Vole. Det ligger link til høyre på sia mi.
Egil Fonn og Vidar poserer stolt foran campingbussen:-) Tusen takk for hjelpa...

torsdag 23. juni 2011

Liten XC...Vole-Fokstugu Fjellstue, 27km.

Etter litt styr her oppe i Vågå med flommen gjorde det godt med en liten tur i skybas...fløy R-09

Onsdagen bestemte eg å Geo å fly en tur på distanse, vi startet ca 11.30 med fine skyer selv om det var tidlig. Ble med ei boble opp med Geo men synes den var treg å slangete, tok kurs mot Skagsnebb. Ble en bommert det ja, måtte pent puske meg tilbake til Vole lavt å knote til eg traff ei bra boble.

Bobla stoppet liksom på 16-1700moh, Geo hakk i hæl. Vi pratet litt i radio kor tregt den bobla blei, men plutselig måtte eg slippe radio(ikke headsett) og ta tak i styrelinene. Gikk ifort opp til 2280moh og der stakk eg, Geo måtte frem igjen til starte...
Sleit med svakt løft(tidlig?) på platået bak start men måtte jobbe med det, kom meg over på platåen N-V av stryk-jernet og her var dagens boble. Sluttet å skru rett under skybas og måtte nok pent innse at skysuget var sterkt, ble kompasskurs:-) i 7 minutter og toppet ut på 2700moh.


Dombås til venstre for meg, vinden puffet litt bakfra på rett sør omtrent. Kom over Gudbrandsdalen og leita lenge etter ei skybasboble. Her sleit eg med småpip i varioen, ikke fan om eg fant noe vettig. Kurset videre medvinds(7-8 km/t) og innså etterhvert at det var dumt å ikke få skybas. Viste fan ikke ka eg skulle finne på men ble til at eg drev mot myrplatåene oppe ved Fokstugu Fjellstue.Tenkte eg skulle prøve å redde meg på jordet ved Fjellsuta, den hjalp meg en gang i 2008 da eg startet fra Tronfjell og drifta over her. Bestemte meg for og ligge å vente her siden eg bare hadde mellom 11-1200 moh, noe som er lavt her siden det er litt høyt terreng. Kuku å kuka, traff ei drifter som eg tenkte at: "eg tar denne" men dum som et naut tok eg ikkje den... Landing ble det for at eg ikke var flink nok, bare å lære etterhvert som eg flyr mere. Fikk haik etter 15 min helt til Rikssenteret og måtte ha ei omvisning på sjåføren min:-)

Etter halvtimen kom Tove med jentene å lillegutt, det var godt. Geo hadde landet på Dombås å haiket til Otta, så Tove plukka han med seg derfra. Vi hadde griseflaks begge to, dagen var reddet.


Ettertanke: Skulle lagt meg mere øst over de høyeste platåene når eg hadde krysset Gudbrandsdalen, så er det å være etterpåklok. Gleder meg til nyvingen kommer, ikke lenge nå:-)









onsdag 15. juni 2011

UNGDOMSUKA BERGET:-)

Da berget vi undomsuka og Fred Arne Fredriksen blir sjef den uka. Jeg skal være assisten til onsdag og da tar eg flomfri...

Smedsmo camping skal vi bo og det ligger i Vågå sentrum rett ved den rundkjøringen som er borte ved brua der veien går videre til Lom.
Her er hyttene(6 stk med 4 sengeålasser på hver) vi har lånt på campingen til ungdommen. Og eg føle meg pinadø som en flyttsame, flommen bestemmer hele livet her i Vågå nå...

Her er parken på campingen, det er blitt en flott standard inne her nå. Skikkelig trivelig og flott, håper vi får godt vær.


Landingen blir mest sansynlig på hovedlandinga ved Rikssenteret, men vi venter til "leirslammet" har tørket litt opp...(vi jobber med ei reservelanding)


Så er det en ting til: Imorra får vi vite om vi får et reservesenter resten av sesongen, Rikssenteret er totalskadet resten av sesongen...



tirsdag 14. juni 2011

Reserveplanen GÅR IKKE(enda) på grunn av det sanitære anlegget.

Selfølgelig er ikke alle planer skrinlagt, men det ser hardt ut for og få en kortsiktig avtale f.eks i sommer... Har enda en reserveplan for og berge ungdomsuka som eg får svar på imorra...
Her er drømmesenteret, Sve gård(potet-bonden)... Men bonden er innterisert i en langsidig avtale, og det er jo forståelig.

Her er drømmelandinga i Vågå sentrum, planert ferdig med gress. Og ca 500 meter og gå til sentrum. Se gamle låven til venstre opp i bildet.



Eller å få reist et evt nytt senter på tvers av jordet der landinga er...





søndag 12. juni 2011

Fatt mot piloter.

Kl. 19.45 ikveld var vannstanden gått ned med 15 cm fra toppnivå igår, man ser tydelig en hvit stripe rundt hele bygget kor høyt det har vært.

Foreløbig camper eg på Smedstad-Camping(hytte nr. 20) og prøver og administrere ting så godt eg klarer. Bussene blir å gå fra sentrum til vannet er så langt nede at man kan parkere ved senteret.
Men holder på å sysle i kulissene med en flott reserveplan sammen med sterke krefter fra Jetta-klubben, om det blir en realitet får vi nesten 100% sikkert svar imorra. Og da er det opp til fagsjef og styret å ta en endelig avgjørelse, og den reserveplan er god...

Vi krysser fingrene så følg med her imorra kveld, da vet eg litt mere og kan fremlegge det mere detaljert...Gleeeeed dere om det går iorden:-)

Helt extremt, finnes vel ikke ord.

Ja nå sitter eg på Vågå Hotel og blogger, fått låne Tove sin laptop, min ligg på bunnen(gulvet) av kontoret sammen med dataen til værstasjon.

Tordag kl 00.30 rømte vi eg Rikssenteret sammen med Tom og Tor Åge på hotellet for overnatting, da kom vannet såvidt inn og Eidefoss kobla ut strømmen på stolpen vest for bygningen. Sto opp tidlig fredag å staakk bort til gummibåten og bakket meg ut til senteret.

Fikk sjokk, helt opp til vinduet på kontoret, hadde regne ned 20-30cm, maks 40 cm. Skyndte meg tilbake og fikk tak i 2 vadere og dro tilbake sammen med Tor Åge(hadde ikke turt og gått inn alene), vannet var steget godt over vinduskarmen allerede. Kem i helvete skulle tro det ble så mye vann, er fortsatt i sjokk. Svømte på kontoret og håper eg berga kassa, den sto under vann, håpe eg berga kortautomaten, den var såvidt våt.


Søndag 12-6-11...Vågådalen ser ur som et sund, ligner absalutt ikke på en liten fin Ottaelv.


Fredag 10-6... Tor Åge var til uvunderlig hjelp hele tia, han har jobba som en helt. Lørdagen var dette glass-monteret vått...




Oversiktsbilde fra sørenden av landinga, dvs tverss over fra senteret. Fikk no berget den nye lasterampa som eg nå bandt fast i flaggstanga. Eg, Tom å Tor Åge tullet att vi skulle bitte den fast, men vi tulla bare. Kem skulle tru vi fikk oppleve det vi har opplevd, ble no til at eg setta en taustump på den. Heldigvis må eg bare si, hadde vært jævlig å miste den to dager etter den var ferdigbygd. Her ligger eg å dupper i redningsbåten og forstår vel ikke helt ka eg opplever. Inne i garasjen på lørdagen, her er det over nest øverste hylle, bare Hillestad step en og to som er trygg... 134 cm på lørdagen ned til gulvet her i garasjen.... Inne i garasjen på fredag, nest øverste hylle tørr enda. Inne på kontoret lørdag, 121 cm med vann fra gulvet. I stua på lørdag, 121 cm med vann fra gulvet. Det som var utrulig å se nå vi kom inn i bygget var alle de rundballene som fløt forbi i ett sett. Var uvirkelig, flaut en traktorhenger også forbi.













Tatt fra balkongen på lørdag mot Jotunheimen. Vann så langt vi kan se, høyt over de nye strømboksene også, ja dem får seg ei tøff innkjøring... Peiskoz kan man nå ta i gummibåt eller med vadere på. Vi visste jo ikke på fredag kor høg vannstanden ble, så vi tok ned steroen, flatskjermen og det vi berget av elektrisk innventar. Vi fant også ut på fredag at vi skulle plukke nostalgien opp i andre etg. Ikke godt å si ka naturkreftene mere vil med oss...




Ja det er sterke inntrykk man får, i tilegg har man jobba som en helt hele mai for att senteret skulle bli oppgradert og i topp-stand, vi greide det også sammen med Geir(huselektriker), Harald(rørlegger), Stig-Rune(Sjømann og snekker), Tor-Åge(alt mulig mann)


Det har også vært flere som har hjulpet til i vår og takker alle som har gitt meg en god dugnadshand...




Det ser jo ut som en eller anna der "oppe" ikke likte ka vi hadde fått til på senteret, er litt "tom" innvendig for tida, tar en dag av gangen.




Var og sjekket med gummibåten idag(søndag)kl. 12.00 på senteret og fant ut att det var gått ned 3-5 cm, håper toppen var igår(lørdag)


























torsdag 9. juni 2011

Ute for å ta blider Kl. 22.50

Begynt å sive vann inn på kontoret gjennom gulvet og det er 1 cm under dørstokken, kommet litt opp i sikrings skapet allerede...
Landstrømboksene får fin innkjøring, flom med en gang...


Ska nu t sentrum å skaffe garn, ingen som kan nekte en å ha garn på landing vel:-)


Kan snart parkere i garasjen med båten...


Kl. 21.25 var flommet et faktum i garasjen

Som dere ser begynte vannet å sige inn i garasjen, nå kommer det en jevn strøm av vann kontronuerlig inn hele tia, helvete og...


Dårlig tru nå, kl 20(Rikssenteret)

Nå er det 8 cm til vannet strømmer i garasjen, og det er 21 cm til gulvet inne på senteret. Håper att fanskapet stopper snart, om enkelte kan noen "gode" ord vil eg gjerne få vinklet dem inn på flommen og Rikssenteret med en positiv utgang.
Dette er akkurat som hjemme i Nord-Lenangen, båten fortøyd til flytebrygga.

Synes jo at det kansje har stablisert seg urebittelitt, hvertfall i trua... Det er jo direkte tragisk for senteret om det skulle begynne å helle inn over dørstokkan. Isted renget vi med ca kl 22 at det skulle krype inn gjennom inngangsdøra, men ser ut til at det ikke kommer før kl. 24.00, MEN eg e sterk i trua og det skal stoppe før dørstokkan...

Flomforberedelse på Rikssenteret(18.00)

Satan det er småproblematisk her nå. 22 cm til vannet er inne i garasjen og 35 cm til det kommer over dørstokkene. Om dette tempoet fortsetter er vannet i bygget rundt 22 tiden ikveld.
Ja nå e d bare å spise is ut av hel...

Vi berger det vi klarer, god hjelp av Tom og Tor Åge.

Her er litt av innvetaret.

Rikssenteret kl. 15.45(flom)

Meg og Tor Åge måtte ta en tur ut å sjekke dybda på forskjellige steder, snart kan vi parkere båten ute ved trappa...
Her kjører vi på baksiden av bygget.

Vi flaut såvidt inn til lasterampa over landing.

Erich tok et bilde fra porten, vi skimtes opp til høyre i redningsbåten.

Her kommer vi bakkende opp mot lasterrampa.

Kl. 14 på senteret, vannet stiger sagte men sikkert nærmere.

Der regner nå og er ganske tett oppover mot Jotunheimen.
Hele landing er omtrent under vann nå.


Vi har ca 50 cm til den når platten, vi krysser fingrene for at gud er med oss.


Føler at vi har fått en vollgrav rundt oss, men båten har vi enda tørt ved huset her.


Nærmer seg flom på Rikssenteret

Disse bildene er tatt kl. 12.00 idag, reportasjen under er tatt ca 10.30...
Tatt fra taket mot den østre delen av landinga.

Vestlige del av landinga er skikkelig oversvømt, se på strømstolpene, der begynner parkeringa.

"Dakkar" den nye lasterampa må også til pers.

Får håpe det ikke kommer inn i bygget, men vannet stiger faretruende.