søndag 29. mai 2011

På hjemmlige trakter...

Hadde Casper-helg og tok fri fra senteret fra onsdagen av, Ingunn har også konfirmasjon på søndag. Det skulle bli godt å komme en tur hjem til alle jentene mine sammen med Casper som eg plukka opp i Atna. Torsdag å fredag gikk med til sykling med lillegutt, ja vi sykla fra Jessnes til Hamar og tilbake, Ingeborg var med. Ikke verst for Casper,n...han er i toppform for tia, så eg må peise på for og henge med:-)

Nådde meg en flytur på fredagen og, på starten var allerede Mona, Erik og Roger som hadde fått seg fine turer fra pærla.

Lørdagen dro Ingeborg å meg til start, der møtte vi Erik og Mona. Dagen begynte med skliert og utviklet seg etterhvert til en spennende flyving utpå dagen for Ingeborg.
Ingeborg gjør seg startklar, avtalte med å hente ho om ho datt gjennom. Ble henting, skliert på alle tre.



Her er det like før Ingeborg forlater moder jord, fin baklengsstart. Erik i lufta, han dro opp vingen med stålkontroll som vanlig. Tru han trives ut av helvete i sin nye Rush 3(ps:sjekk loggene hans, flyr mye) Mona hadde også en råflott start baklengs. Anbefalte ho å teste "Erikgropa" siden Ingeborg og Erik ikke fant noe ved gratishaugen. Ble til att ho fant noe flis utenfor N-Ø rampa.

Vi kom opp igjen alle 4 og det sto godt inn med s-v i høyda. Ingeborg startet å fauk rett til himmels, vi kunne se det var nokså humpete for ho. Sprang opp i bilen for og hente foto og gjorde meg startklar, ble bakvind. Var ikke lenge før skogen lå "skinnflat" med vind bakfra og Ingeborg hadde hatt skikkelig rå-humping over landinga, forståelig det.










tirsdag 24. mai 2011

Landstrømmen på Rikssenteret tar form.

Her kommer en liten beskrivelse til campingfolket som vi øsker velkommen til Rikssenteret i sommer. Det som er nytt att alle som kommer og vil ha strøm får en egen boks, og der er det ei 16 amp sikring på hvert utak som er på strømstolpene. Hver stolpe har 4 stk 16-amp utak, det er ganske mye så det skal ikke stå på for lite strøm og sikringstull nå.

Det blir 4 strømstolper fordelt over pakeringsplassen på nord-vest siden av senteret. Det er også satt av en strømstolpe i enden av parkeringa til de som f.eks vil leie fast plass. Det som er fordelen med fast plass er att du har plass til campingvogn/bobil, fortelt og ei fast parkering. Foreløbig skal det leies ut 4 faste plasser og her gjelder første mann til mølla. Kan opplyse att en plass alerede er leid ut.
16-mai om ettermiddagen ankom en gravemaskin med fører og begynte å grave grøfta til strømkabelen som skal forsyne våre campinggjester i fremtiden med ordentlig strøm.


18-mai fortsettet vi videre og eg var kabelmann(grøftemann) for graveren, Stig-Rune gjorde hyllene ferdig i garasjen som vi hadde begynt på.


Her er et overblikksbilde, dere ser kor strømstolpene blir å stå. Nu må dokke pinadø passe på når dokker parkerer, vil ikke se en eneste støtfanger i stolpene våre som vi skal sette opp.


Her legger vi beskyttelse over kabelen som er påbudt der det blir biltrafikk over(parkerings-plassen). Skal si han kunne behandle skuffa på maskin, vi strødde først finsand under kabelen, så et lag finsand over kabelen før beskyttelsen over kabelen.


Her har vi laget ferdig kassene til fundamenteringen for strømstolpene. Og eg prøver så godt eg kan å få det helt rett og perfekt.


Vi måtte innvistere i ny trillebård, eller hadde vi nok ikke fått blandet betong til fundamentene.


Aller første blanding av B-20(mørtel) helles på plass, vi var spent åssen det skulle bli.


Selvfølgelig må vi spyle rent etter oss. Er nå glad det verste/tyngste jobben som eg har på plan er unnagjort. Nå skal eg bare bore ned ekspansjonsbolter i fundamenteringa og vatre opp strømstolpene.




Så skal huselektrikkeren få kose seg og koble opp og han mener mye skal være ferdig den første helga i juni, så da får vi vel stole på han:-)


lørdag 21. mai 2011

Veien til Bismo er nyreparert:-)

Idag dro vi på tur å sjekka veien opp til Aursjøen(Bismo-starten) etter vi hadde flydd i litt skarp luft på Vole. Vi regna med at det ville øke på ut av hel...
Veien opp var rene E-6...vi var også innom minibuss-utleieren og reserverte en buss til Milslukeren(16-19.juni)...
Var nåkså blest rett inn på starten, sto fra 13-15 m/sek konstant inn.
Veien opp var helt superbra, man kan kjøre opp med en superlav-bil uten problemer.



På dette bildet fra venstre: Stig-Rune, Tove, S-A, Bård og Hans.





fredag 20. mai 2011

Morrastur fra Vole

Foto: Tove

Idag var Vegar og meg tidlig oppe, vi bestemte oss for å dra opp å fly før vindøkningen kom som var meldt etter kl. 12.00. Vegar startet på pg-starten og fikk seg en forlenga sklitur. Jeg kjørte ned bussen og hentet litt B-20 sement til litt støyping senere idag.

Vi så vindmåleren sto på 4-5 m/sek fra S, S-Ø med noen kast av og til, og da heiv vi oss til å tok en tur til.

Vegard drar hjem med harley og sekk på ryggen etter å ha flydd to turer idag, Stig-Rune bakketrener i bakgrunnen.



Vegard starter på tur nr 2, han fikk seg nå også en flott tur. Men det var betydelig mere trøkk inn på andre tur. Tyvlånte Stig-Rune sin Mentor 2 mens han sto i dusjen da vi kjørte opp. Tove var med som sjåfør. Var ganske marginalt en lite periode, sleika vindpølsa på pg-starten flere ganger. Fikk meg 40 min før det økte på, var nede i 8 km/t på handsfri. Så på Elva og Vågåvannet att det var litt mørke felter og bestemte meg og fly ned å lande. Fikk også skrudd noen runder. Vegar inn før landing på første turen.









torsdag 19. mai 2011

Veien til Vole er nød-reparert.

Vi tok oss en liten kveldstur til fjells etter div støyping av fundament til strømstolpene...
Her var den verste svingen tidligere, nå kan vi kjøre helt til Salknappen med bussen.




Her har vi akkurat kjørt forbi Salknappen, var en skavel helt oppå toppen før Salknappen. Den går det nå spor gjennom og regner med bussen går gjennom der iløpet av helga.Her er vi på ned fra Blåhø, man ser starten på Salknappen i det fjerne. Hit men ikke lenger(siste svingen), vi kom oss ca 200 meter fra parkeringa. Da var det en ca 10 meter lang skavel som stoppa oss, men tru etter helga at det er mulig å passere den...









onsdag 18. mai 2011

Mere garasjenytt på Rikssenteret

Foto: Tove

Etter en flott avsluttning av 17-mai med middag på Hotellet igår kveld sov vi til langt utpå formiddagen idag. Gravemaskin durte noe voldsomt på morran så eg gikk ut og hjelpet han med strømkabelen. Den er i jorda og grøfta er ferdig fyllt imorra med strømstolper på plass, så det skjer virkelig ting her oppe på senteret for tida. Det er så godt å få det ferdig før sesongen starter for alvor.
Her står ruklet, fy fan for en jobb vi hadde ordnet oss... Det var nesten så vi hadde tatt oss vann over hodet.

Det var endel balanse-gang opp i trappa med hg,ene over hodet. Fikk virkelig testet kroppen, ja ble helt skjelven før vi var ferdig, ble gosliten... Her er Hillestad step en og to på plass, måtte dem hvile i fred for evig tid i de øverste hyllene. Og hvis noen er så uheldig og tar ned noe uten å stable det opp igjen, da er dem fort seks fot under altså...



Etter vi hadde ordnet alle museums hg,ene på plass heiv vi oss i monteringa på strøm-stolpene som blir montert ute i nærmeste fremtid. Men hus-elektrikeren er jo i Finnmarka på jokke-tur. Håper han er ferdigtømt snart og kommer seg hit og får koblet opp alt så det blir strøm i "søkk og kav":-)


Kommer en reportasje om strømnytt fra senteret om ikke så vedig lenge:-)

tirsdag 17. mai 2011

Garasjenytt på Rikssenteret.

Alle bilder: Stig-Rune å Tove.

Mandagsmorran 16-mai hadde eg bestemt meg, museums-hg,ene skulle ut av garasjen og material til hyllesystem nr 3 skulle ordnes i enden av garasjen. Dro til sentrum og bestilte material men butikken kunne ikke levere det før etter 17-mai.



Det går ikke sa eg, dritvær i vente og ingenting å gjøre, det går ikke. Fikk låne en henger og tok med meg alt eg skulle ha.

Glad og fornøyd heiv eg å Stig-Rune oss til å begynte å sjaue. Tru Frode ble litt forbauset med det samme men han skjønte alvoret og begynte å hjelpe oss.
Mandag 16-mai. Endelig gikk eg løs på en stor oppgave, tru ikke egentlig vi visste kor mye jobb det blei. Mandag 16-mai. Frode hjalp også til med å bære ut museums-hg,ene... Tror han og syntes det var mye rot som tok alt for mye plass i enden av garasjen. Mandag 16-mai. Endelig var veggen heilt renska og eg kunne begynne på med alt tulleruske om hadde samlet seg i hodet mitt ettersom eg ikke fikk nattesøvn. Kan nevne at det var en modelfly-kar innom og lurte på om vi hadde forlenget garasjen når han såg inn, sier litt om skrotet som lå der før.Mandag 16-mai. Frode er å inspiserer mens eg sage ut av helvete. Nå er bunn-platten på plass så da bruker som regel resten og bli plankekjøring, planen er godt inne i hjernebarken nu:-) Mandag 16-mai. Se her ja, platt nr. 2 på plass, må nok inrømme eg var litt lei her men Tove og Stig-Rune ga meg nytt mot:-)Mandagskveld-16 mai. Må bare få lov å skryte av Stig-Rune, det er en sjømann som kan alt. Han blei med når eg dro opp og henta bussen på Dovre, siden har han stått på og jobbet hver dag. Selvfølgelig har han også fått flydd de dagene det har vært forhold. Mandagskveld 16-mai. Her er vi ferdig med de hyllene som medlemene skal bruke og det er blitt sent. Frode mente eg hamra og bråkte for mye når han skulle skrive på boka si, han satt nemlig og skrev om: "en god tur i skogen"...:-) Tirsdag 17-mai. Her holder vi på med Hillestad step en og to. Det er laget så museums-hg,ene skal få plass i garasjen på de to øverste hyllene. Så nå er fagsjefen skyldig meg og Stig-Rune ei god flaske conjac til hver. Vi har bare å bære inn alt igjen som vi bar ut forleden, snakk om dobbeltarbeid...Her er et ferdigprosjekt som eg og Stig-Rune er stolt av. Garasjen blir helt ryddig med god plass ti hg og pg i hyllene, det blir strengt forbudt å slenge/lagre flyutstyr på gulvet nå. Gulvet skal brukes til å vedlikeholde flyutstyr, busser, etc...

PS: Dette bildet sier mere en tusen ord om du sammenligner det med første bilde i denne reportasjen.

lørdag 14. mai 2011

Småpjusk på Rikssenteret...

Alle bilder: Stig-Rune.

Idag var det ganske høye skyer(Frode vær) rundt omkring, lite vind også. Men byger og dritt på forskjellige steder rundt omkring gjorde at dagen gikk til litt dugnad. Først bar det på mat-butikken, så "mekke-butikken"... Etter det var gjort blei eg noen timer i garasjen og pjusket med sånn småtteri i og utenfor verktøy-skapet. Stig-Rune og Frode tok seg en trimtur, eg hadde no ikke tid.

Garasjen er ferdigryddet i hyllene til høyre når du kjem inn, men et sabla skrot i enden av garasjen gir ikke meg nattefred. Vet fan ikke ka eg skal gjøre med de berømte "museums-hg,ene" som ødelegger hele neste byggetrinn her i garasjen. Mulig eg fær å kjøper noen blåser og sender dem på fløyt nedover Ottaelva/Gudbranslågen, gjennom Mjøsa, og videre helt til kontoret i Oslo...

Her er det nye verktøyskapet som er helt hjemmelaget etter Skogeng sin fantasi:-)... Ja hengelås og greier også, her må du pinadø pikke forsiktig i skuldra på daglig leder om du treng å låne verktøy...



Et urmenneske dukket også opp igår, ska tru vi blei overrassket... Men Frode er nok suverent pådriveren for at pg satte sitt fotfeste for alvor her i Vågå, det har han bevist gjennom maaaange år. Fikk endelig koblet på reserve i hg-sela mi. Håper å få den i lufta sammen med Twisteren før det bli høst og snø;-) Fant ut eg måtte prøveligge og kaste reserven. Den funka som "snus", kom ut etter bare en bevegelse med handa på reservehandtaket...









Imorra ser været ut til og bli på nord-øst, så kansje vi tar en avstikker til Juvass.











tirsdag 10. mai 2011

Priser på Rikssenteret

Jeg får endel spørsmål hva ting koster her på Rikssenteret i Vågå. Skal prøve enkelt å sette opp en prisoversikt for 2011.
NB: Kan bli litt justerte priser utover i sesongen, da vil det isåfall bli opplyst om det.

Priser på minibussen som frakter deg til start og tilbake igjen om vi ikke flyr fra Vole, Salknappen og Blåhø. På disse startene lander du på Rikssenteret om du ikke flyr på distanse.

Enkelt-turer:
Til Vole: 50,- kr.
Til Salknappen/Blåhø: 80,- kr.
Til Juvass/Bismo/Heidal: 120,- kr.
Til Turtagrø/Tronfjell: 150,- kr.

Klippekort kr: 220,-
Til Vole: 44,- kr.
Til Salknappen/Blåhø: 66,- kr.
Til Juvass/Bismo/Heidal: 110,- kr.

Klippekort kr: 400,-
Til Vole: 40,- kr.
Til Salknappen/Blåhø: 60,- kr.
Til Juvass/Bismo/Heidal: 100,- kr.

Henting av piloter som flyr distanse avtales pris på forhand etter kor langt man flyr. Det som også blir aktuelt er at en buss f.eks. ikke treng å dra til samme plass som den andre minibussen drar å flyr. Dere som er piloter skal selvfølgelig komme med forslag hvor dere vil fly, men alt med måte da:-)




Så skal eg i korte trekk skrive litt om ka det koster å bo her på Norges største hytte for piloter og andre som vil bo her...

Frokost inkl kaffe/te: 50,- kr.
Matpakke: 40,- kr.
Pizza, pastarett, etc, middag: 60,- kr.


Overnatting inne- medlem NLF: 150,- kr pr. døgn.

Camping ute-medlem NLF: 80,- kr pr. døgn.

Overnatting inne-IKKE medlem NLF: 190,- kr pr. døgn.
Camping ute-IKKE medlem NLF: 100,- kr pr. døgn.

Tilgang til dusj, kjøkken, internett, etc til folk som ikke bor her: 50,- kr pr. dag.
Strøm bobil/campingvogn pr. døgn: 10,- kr




Alle som bor her må gjøre en oppgave til senteret før dem reiser, f.eks å vaske et rom, toalett, dusj, støvsuge, etc. Du kan også kjøpe deg fri for 150,- kr om du vil.

mandag 9. mai 2011

Snømåking av siste snyskavel før Salknappen

Alle bilder: Stig-Rune.

Idag blåste det endel på starten og vi bestemte oss for og dra opp og måke litt snø vekk fra Salknappveien. Vi var igår også å tok en runde gjennom en skavel lenger nede. Men vi måtte nok til slutt kjenne våre begrensninger og ta det litt med ro. Man kan få hjertefeil av mindre:-)
Stig-Rune viser stolt frem det han klarte idag, blei så djevelsk tungt så vi ga oss.

Skal ikke stå på viljen hvertfall, men vi hadde nok tatt litt vann over hodet idag. Skal si snyen blei steike hard i midten av skavelen. Etter nsnømåkingen ville Helge fly fra Vole, vi hjalp han å bære bort til pg-starten. Var god blest skal eg si dokker, han steig momentant. Helge fløy helt opp til Blåhø og saumfarte alle snyskavler som ligger på veien oppover. Han bikke 1800 moh og fløy 1,5 time idag. Vindmåleren peaket på 17 sekundmeter på Vole mens han fløy å kosa seg. Helge kunne fortelle om endel risting i termikken idag, så han pilte ut når han var ferdigbanka. Han kom ned til ei suveren landing med bremseskjerm på slep:-)







søndag 8. mai 2011

Første åpningshelg i Vågå på Rikssenteret

Bilder: Tove og Stig-Rune.

Sesongen åpnet på fredagen hvor Bjørnar fløy til Hjerkinn og Toråd fløy til Otta.

Ja dette var ei ekstrem-helg ang. hvordan vi skulle løse transport opp til Vole-starten siden veien er delvis ødelagt. På enkelte plasser var det ekstremt vanskelige framkommeligheter, men med en oppfinnsom daglig leder og et godt og positivt gjeng som Frode Løvtvedt hadde med seg bydde det ikke på noen problemer. Gjenget var overrasket positiv til mine transportplaner, så da var det bare å peise på.


Her laster gjenget opp i Fronteraen(4wd) opp alt av pg/hg som Tove kjørte opp med i forveien. Så tok eg bussen og kjørte "litt" lengere enn de fleste buss sjåfører. Men vi durte nu sakte opp i første gir på de verste humpene(egentlig ekstrem vei) og gikk i andre gir der kor veien var hel normal.

Hit men ikke lengre(på fredagen) med Frontera,en. Denne grøfta er rett nedeom siste krysset før du skal til Vole-starten. Men fredagskvelden spurte eg Geir og Stig-Rune om dem ville bli med å grave grøfta igjen for handmakt, å dem heiv sæ bare rett med mæ.


Vi lasta 2 svære betong-elementer som vi fant i en haug på en avglemt snuplass. Fy fan dem var tung, etter å ha løfta begge bak i Fronteraen var vi heilt utpeisa(en snev av sennebetennelse idag, søn) og bilen steila oppover Vole-veien. Vi fikk dem rausa av bilen og fant ut vi måtte ha et lass med stein i tilegg og det fant vi nedi siste skarpsving til høyre som ligger ved de øverste sætrene.


Men det positive med å reparere(brannslukking) denne grøfta var 6 flydde hg-turer på lørdagen. Jettaklubben fikk kurset så alt var bare velstand. Her flyr Stig-Rune med nyinnvistert Mentor 2 med lettveks-sele fra T&R. Foreløbig har han 6 turer i ny-utstyret og ingen av dem skliturer, er vel flott med en sånn åpning av Stig-Rune sin flysesong. Nils-Åge startklar i sin Litespeed RS. Det ble flydd ca 40 turer fre og lør, hvorav 6 var hg-turer. Alle kurselever fikk 3 turer hver, hyper Joakim fikk 4 turer på lørdagen:) Her er Nidaros gutta(Learning Hippis) på tur hjem etter helga i Vågå. Tror dem trivdes godt og kommer igjen. Bussen virket litt tom på søndagen, ja elev-gutta og:)... Men etter div slep med Fronteraen startet bussen flott og gutta kunne starte hjemturen.


OBS: Om dere ser denne bussen, vær klar over om du går inn i den å titte kan det bli noen timer før du kommer deg av, baren er stappfull av Nidaros-ting;)

Tusen takk til Nidaros klubben som dro kursgjenget med på besøk til Riksseneret.


Eller så takker spesielt til Geir, Tove, Lars og Stig-Rune for meget godt arbeid både vask, elektro-ting og grøftegraving, samt litt datahjelp...